Jonnahs top 5 skräck/thriller filmer

Fick precis en fråga av en tjej som undrade vad jag föredrar för filmer, och det beror ju helt och hållet på vad man är på för typ av humör och så, men något jag tycker är jättemysigt är att bädda ner sig i sängen tillsammans med någon man älskar och antingen kolla på en romantisk film eller skräck, för det är galet nice med en stor och stark kille bredvid sig efter en skräckis..

Jag rekomenderar iallafall fem av mina favoriter nu: (Skräckisar/thrillers)

1. Amityville horror - brottsplats som omedelbart raserade stadens rykte om att vara en idyll. En hel familj hade slaktats i sina sängar. Morden erkändes efter några dagar av familjens äldste son som sade sig ha följt inre röster som uppmanat honom att skjuta ihjäl sina föräldrar och fyra småsyskon, resten av filmen handlar i stort sätt bara om familjen som flyttar in efter, Jättebra film!

2. Dolt under ytan - Den handlar i vilket fall som helst om Claire som bor tillsammans med sin man Norman. Plötsligt börjar det hända mystiska saker i huset och i samband med detta verkar grannfrun vara försvunnen. Finns det något samband? Har man inte läst på baksidan av fodralet så är denna film ganska oförutsägbar och spännande. Den är värd att se om man känner för att se en rysare

3. I am legend (Action) - 2009 har människan hittat ett botemedel mot cancer. Tre år senare har en annan sjukdom utplånat hela mänskligheten. Nästan.. Ensam på New Yorks gator vandrar Robert Neville
(Nästan den enda överlevande), Fast besluten att hitta ett botemedel kämpar Robert inte bara mot sitt psyke, utan också mot det faktum att de smittade monstrena han försöker bota, gör allt för att döda honom.
En stark film om överlevnad!

4. Terror on elm street - Nancy lider av en fruktansvärd mardröm om en man i smutsig röd-grön-randig tröja, sliten hatt, sönderbränt ansikte och rakknivar på fingrarna som vill mörda henne. Märkligt nog upptäcker hennes nära vänner att de har drömt om exakt samma man, barnamördaren Freddy Krueger. En efter en dödas Nancys vänner på märkliga sätt och hon börjar ana att om hon dödas av mannen i drömmen dör hon på riktigt.

5. The number 23 - Familjefadern Walter Sparrow kommer över en mystisk bok som heter The Number 23. Bokens huvudperson är en privatdetektiv vars liv tycks ha väldigt många kopplingar till Walters eget. I boken spelar talet 23 en ödesdiger roll och Walter börjar själv se talet överallt i sin omgivning, övertygad om att det bär på en dold betydelse även för honom. Riktigt bra film!

Och såhär ser film-fodralen ut:

1:                                       

2:

3:

4:

5:


Puss på er :)

Kommentarer
Postat av: Lillsnorre

Du bör kolla upp Orginalet, The Amityville horror från 1979. Mycket bättre än den nya enligt mitt tycke.

2010-11-10 @ 21:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0